ZAOKRUŽI TAČAN ODGOVOR

5
(2)

A, je l’ se vi samotestirate? Recimo ono tri puta dva su:___? Ako tačno odgovorite, saberete bodove i dobijete preko 100 hiljada (ne eura – bodova), predodredjena vam je srećna budućnost, uspeh vam visi iznad glave, na dohvat ruke, i samo je pitanje sportske veštine hoćete li ga dostići…


Borim se, već nekoliko dana, sa jakom kijavicom. Istrajno odmaram, hrabro pijem litre čaja, ne predajem se temperaturi… Ali, oči peku, a slova u knjizi sitna, sitna, k’o da su je štampali za Liliputance, pa ne mogu da čitam. Da me usreći, Staratelj mi, umesto pomoranži (valjda računa jeftinije je, a duže traje), kupi ilustrovani časopis. Neću vam odati koji, jok, nema besplatne reklame! Listovi svileni, šareni, slika mnogo, teksta malo – malo al’ krupno! Profil lista teško je definisana: reklame, ponude, akcije, atrakcije, ukrštenice, rekli su o…, jedan dan sa…, a izbor horoskopa i testova! pravo čudo, pamet da ti stane.  Tako ja, hipnotisana, rešim (kad već nude – a i pošteno je plaćeno), da se istestiram.

Da ne dužim, ispostavilo se da sam odličnog  zdravlja, u dobroj fizičkoj kondiciji, da sutra krećem na planirani put, da treba više pažnje da posvetim kućnom ljubimcu – kad ga već imam (istina, pomislila sam da su vidoviti, jer pre par dana  smo imali miša u kući, pa su možda na njega ciljali, ali imamo mi i mišolovku, pa više nema ni potencijalnog  ljubimca) i, kao šlag na tortu, da mnogo toga, u mom životu, zavisi od mene same. E, da nešto u našim životima zavisi od nas samih! Ma, da li je moguće?

A, je l’ se vi samotestirate? Recimo ono tri puta dva su:___? Ako tačno odgovorite, saberete bodove i dobijete preko 100 hiljada (ne eura – bodova), predodredjena vam je srećna budućnost, uspeh vam visi iznad glave, na dohvat ruke, i samo je pitanje sportske veštine hoćete li ga dostići. Ako imate oko 70000 to vam dodje najbolje, onda ste ono što jeste, čas dobro – čas loše, kako vetar dune, uglavnom normalno. Ne morate dalje ni da čitate. Problem nastaje ako ne osvojite ni 50000 bodova, onda bolje da niste ni pokušavali. Nagrde vas na pasja kola, kako ste lenji, nesposobni, nezainteresovani, sami ste krivi, jer nudilo vam se – pa, što niste skupili više bodova, višlje skočili ili bar pokušali da varateu sabiranju…

Ili, koja vam je omiljena boja? Već na osnovu mešanja farbe stručnjaci bez pogreške utvrde da li voljeno biće ispunjava uslove za dugoročnu vezu sa vašom malenkošću ili vaša fatalna ljubav nema nikakvu perspektivu ni  kratkoročno gledano (bez obzira što ste sa pomenutom osobom u srećnom braku skoro 14 godina). A šta ćemo s daltonistima, proći će im život uludo. Em, nemaju tu sreću da se raduju bojama, em, nikada neće saznati da li je voljena osoba pravi ili pogrešni izbor.

Ima i pitanja tipa “zaokruži tačan odgovor“ a onda sledi pitanje: od kakvog je značaja monsunski vetar na prosečan rast pavijana?   DA ili NE! Spasi me, Bože, testera, testeraša, ne? a kako biste ih drugačije nazvali? Pa, molim vas, kakva je to vrsta ljudi koji nemaju druga posla nego da predvidjaju vašu budućnost, da vam odredjuju srećne dane i nesrećne termine? Ako su već tako dobri i pošteni, što mi onda, ako sa odličnim uspehom uradim test, ne uplate to obećano putovanje ili mi bar pošalju kilo pomorandži, jer već i sama vidim da moj Staratelj nema tih  materijalnih mogućmosti koje su mu potrebne za ispunjenje njihovih strogih kriterijuma.


Kako vam se dopao ovaj članak?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

One thought on “ZAOKRUŽI TAČAN ODGOVOR

  • 12. decembra 2008. at 12:32
    Permalink

    Pa ajd,nek je sa srećom …

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Dođi juče !!